tisdag 10 maj 2011

Lite bilder...

Har försökt ta lite bilder från olika vinklar och vrår av trädgården/tomten. Allting ändras ju så fort vartefter grönskan kommer, men så här såg det iallafall ut härom dagen! Igår klippte jag gräset för första gången i år och förfärades över alla kala fläckar. Kommer ta en evighet att få det att se snyggt ut igen, men jag antar att vi inte är ensamma om problemet. Glömde skriva igår att jag givetvis sått diverse blomfrön också. Det är lätt att snöa in på grönsakerna!

måndag 9 maj 2011

Vad har vi sått och satt??


Tänkte att det kunde vara av intresse att se vad vi satt och sått hittills i år!
Mycket har redan kommit upp! Vissa sorter kommer jag inte ihåg namnen på, hoppas att ni ursäktar!

FrilandsTomat - Bonner Beste (typ Dansk Export)
Körsbärstomat - Sweet 100
Slanggurka - Long green ridge
Druvgurka
Vit inläggningsgurka - White wonder
Squash - Gold Rush
Jättepumpa
Paprika
Snackspaprika
Physalis
Aubergine - Black Beauty
Grönkål
Romanesco
Märgärt - Kelvedon Wonder
Rödbeta - Forono
Sommarmorot
Räddisa
Blad & Kruspersilja
Dill
Sparrissallad
Huvudsallad
Potatis - Timo
Chili
Vitlök
Melon - Ogen
Melon - Honeydew

Glädjer mig även åt att vår Kronärtskocka (Green Globe) faktiskt har övervintrat och ser jättefin ut! Koriandern från förra ret har även den lyckats fröa av sig och snart hoppas jag att Jordärtskockorna tittar upp ur jorden vid växthuset. Vet tyvärr inte vilken sort det är eftersom det är ett fynd, men jag skulle gissa på gamla hederliga Daisy eftersom de blommar så fint på sensommaren!
Det allra mesta har jag sått inne under april och sedan har det fått flytta ut i växthuset vartefter storleken på planta och vädret tillåtit. Vi har ju ingen uppvärmning i växthuset,men eftersom det ligger i söderläge så håller det alltid värmen mycket bra ändå. Tillochmed i vintras så var det alltid 5 grader varmare i växthuset än ute! Återkommer med lite nytagna bilder på trädgården snarast. Det gäller att vara snabb med kameran för nu fullkomligen exploderar växtligheten där ute i vårsolen!

Ha det gott!
/Frida

torsdag 5 maj 2011

Bortglömd!

Ibland lyckas man glömma bort att man har andra saker att göra än att skotta snö, så frön och påta i jorden. Till exempel så startade jag ju den här bloggen för över ett år sedan, men har inte skrivit ett dugg!! Fy skäms på mig. Hade tänkt skriva någon slags sammanfattning av trädgårdsåret 2010 , men jag tror jag gör ett litet bildspel istället! Håll till godo! MVH Frida