måndag 27 juni 2011

Slit och släp...


Det har regnat och regnat och regnat.... Bra för gräset och rabatterna, men tyvärr även för det ogräs som gömmer sig däri! Jag vet ju att det blir bättre nu efter midsommar, men senaste tiden har det kännts som att det enda jag gjort är att rensa!
Det har även blivit en del nyinköp av perenner när många butiker säljer ut. Fantastiskt trevligt att kunna fynda till humana priser!
Arbetet med att få skaplig ordning inför Öppen Trädgård börjar också arta sig. Bara några dagar kvar nu, och jag hoppas att någon kommer iallafall. Mamma var ju här och inspekterade i midsommras och hon tyckte det var fint, så det bådar gott.
I trädgårdslandet växer det bra, iallafall fläckvis! Rödbetorna är skumma och växer väldigt ojämt. Romanescon växer mer än den borde och tomatplantorna har fått någon mystisk åkomma som gör dem små och krokiga! Men tomater blir det trots det! *suck*
I växthuset verkar det faktiskt som om min planterade ingefärsknöl är på väg att skjuta skott. Ska bli spännande att se hur det går. Har även planer på att sätta en Ananas-rosett. Blev så himla inspirerad av en på odla.nu som hade skördat en egen ananas för en rosett hon satt för 5 år sedan! Tålamod..jag vet!
Äntligen lite värme igen, hoppas att det växer bra hos er med och att vattenräkningen är oss nådiga!

torsdag 9 juni 2011

Välkommen!

Så är det bestämt!
Med skräckblandad förtjusning så har vi blivit lockade till att hålla Öppen Trädgård! Den 2-3 Juli kl 12-16 så är ni alla välkomna att tassa runt i Vår Trädgård och se hur vi har det!
Håller tummarna för att vädret är med oss och att alla fläckar i gräsmattorna har försvunnit innan dess!
Vi finns på:

Stenhällsvägen 9
61631 ÅBY


För övrigt händer det massor i trädgården just nu! Det blommar så vacker av Pioner och Jättevallmo. Irisen blomar hysteriskt i år och alla träd och buskar fullkomligt bågnar av all kommande frukt och bär! Härligt!
Själv sliter och släpar jag mest hela dagarna för att få allt så fint som möjligt till Öppen Trädgård. Det är mycket att göra, men ack så roligt när man börjar se lönen för all möda!
Igår fick jag också ett efterlängtat paket med posten! Ett stort härligt paket från Odla.nu med alla perennplantor jag beställt.
De var verkligen jättefina! Var lite orolig över hur de skulle se ut efter transporten, men de var super! Så nu har jag Silverax, Höstöga och Solbrud på tillväxt här hemma också!
Även i trädgårdslandet växer det så det knakar! Kronärtskockan har redan en knopp på G och sallad och rädisor är det snart dags att så om utav. Tomatplantorna satte jag ut härom dagen och det har gått bra, så när som på all blåst! Känns som det blåst och varit 26 grader i flera veckor nu!
Mycket vatten går det åt för att hålla tomten levande, förväntar mig en vattenräkning i storlek med Mount Everest, men vad gör man inte för att det ska se fint ut för ev. besökare! Det hade definitivt inte varit billigare om jag hade haft krogrundor som enda hobby!

Sköt om er där ute så hoppas jag vi ses första helgen i Juli!

//Frida